E-sportsprofil

E-sport som programprofil erbjuds på Teknikums samtliga gymnasieutbildningar. E-sport som programprofilering ger dig som elev möjlighet att utveckla din förmåga inom ditt E-sportsutövande. Du får ett etiskt förhållningssätt till idrott och det egna idrottsutövandet. Samtidigt finns utrymme att behandla profileringskursernas innehåll utifrån E-sportens specifika villkor.

Skolan erbjuder ett särskilt rum där eleverna kan planera, utöva och utvärdera sin idrott. Eleverna får undervisning av idrottslärare, men de har också tillgång till en coach med specialkunskaper som kan undervisa både teoretiskt och praktiskt, samt följa upp elevernas utveckling i E-sporten.

De kurser som ingår i profilen är:

  • Idrott och hälsa 1 - specialisering, 100p (Utökad)
  • Träningslära 1, 100p (Utökad)

Träningstiden är schemalagd och kombineras med fysisk och mental träning.

Antagning

Antagning till programprofilen E-sport sker genom ett särskilt antagningsförfarande. Det finns möjlighet att söka profilen på alla nationella program på Teknikum. Ansökan till E-sportsprofilen sker efter ansökan till respektive gymnasieprogram. Man söker alltså gymnasieutbildning på vanligt sätt, och gör därefter en tilläggsansökan för E-sportsprofilen.

Läs mer om ansökningsprocessen finns på www.teknikum.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster